Πως να διώξεις τα κουνούπια με 10 τρόπους.

 

10 τρόπο να διωξω τα κουνουπια στο κηπο Πως να διώξεις τα κουνούπια; Κάποιες φορές μοιάζει αδύνατο. Είτε μιλάμε για τον κήπο σου και το γκαζόν σου, είτε για το σπίτι σου ή το γραφείο σου. Εδώ θα παρουσιάσουμε μερικούς από τους πιο εύκολους και σίγουρους τρόπους για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια από τον κήπο, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ώστε να απολαύσετε την ησυχία σας. 

 

Εξαλείψτε εστίες νερού

 

Η εξάλειψη του νερού είναι ένας από τους πιο σίγουρους και αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια στο κήπο και να αποτρέψετε την επιστροφή τους. Εξαλείψτε το νερό, εξαφανίστε τυχόν λιμνάζοντα ύδατα στην αυλή σας. Είτε μιλάμε για μια λακκουβίτσα, μια ποτίστρα πουλιών, έναν κουβάς, μια παιδική πισίνα, κάποιο πιθάρι ίσως. Οποιοδήποτε δοχείο μπορεί να κρατήσει λίγο νερό μπορεί να γίνει εστία αναπαραγωγής κουνουπιών. Θα πάνε εκεί να γεννήσουν τα αυγά τους. Βεβαιωθείτε ότι οι δεξαμενές συλλογής νερού (π.χ. στέρνες, βαρέλια βροχής κ.λπ.) είναι καλά κλεισμένα, ώστε τα κουνούπια στο κήπο να μην μπορούν να μπουν για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Οποιαδήποτε δοχεία νερού αφήνετε εκτεθειμένα έξω, όπως ποτίστρες και πισίνες, πρέπει να τα αδειάζετε τακτικά μην τυχών έχουν αποθέσει εκεί αυγά τα κουνούπια. Από εκεί και πέρα σιντριβάνια, βόθροι ή λίμνες, που δεν μπορούν να αδειάσουν τελείως μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα «αντικουνουπικό φιλμ» ή κάποιο προνυμφοκτόνο. Πιο συγκεκριμένα το φιλμ κόβει το οξυγόνο στις προνύμφες των κουνουπιών και τους προκαλεί ασφυξία .

 

Καθάρισμα απορροών. 

 

Οι βουλωμένες και γεμάτες ακαθαρσίες υδρορροές μπορούν να κατακρατήσουν το νερό να λιμνάσει. Πως να διώξεις τα κουνούπια στο κήπο λοιπόν χωρίς να καθαρίσεις όλες τις απορροές στο μπαλκόνι και στον κήπο; Ναι έχει λίγο δουλίτσα. Αυτό το νερό είναι γεμάτο με  θρεπτικά οργανικά συστατικά, ότι πρέπει για τα κουνούπια. Έτσι λοιπόν φροντίστε να καθαρίσετε τις υδρορροές σας συχνά, ειδικά στα τέλη της άνοιξης και το φθινόπωρο. 

 

Αραίωση φυτών. 

 

Οι μεγάλες συστάδες φυτών είναι ότι πρέπει για τα κουνούπια στο κήπο. Τους προσφέρουν το καταφύγιο που χρειάζονται για ανάπαυση. Όπως έχουμε πει ήδη τα κουνούπια αναπαύονται σε δροσερά και σκιερά μέρη, κάτω από τους ίσκιους σε ρωγμές των τοίχων. Έτσι το πυκνό φύλλωμα αποτελεί το καλύτερο τους καταφύγιο. Φροντίζουμε να κλαδεύουμε και να αραιώνουμε τα φυτά μας ώστε να τα διαπερνά ο ήλιος και ο αέρας και να μην είναι ελκυστικό μέρος για ανάπαυση κουνουπιών. Τέλος φροντίζουμε να κουρεύουμε και να περιποιόμαστε το γκαζόν μας.

 

Ανεμιστήρες και κεριά από σιτρονέλα

 

Οι ανεμιστήρες και τα κεριά από  citronella είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διώξετε τα κουνούπια στο κήπο, τη βεράντ, το μπαλκόνι. Γιατί ένας ανεμιστήρας που αναδεύει με ένταση τον αέρα θα μπερδέψει τα έντομα και θα τους δυσκολέψει τη πτήση. Επίσης διαχέει το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέει ο άνθρωπος, κάνοντας πιο δύσκολο για τα κουνούπια να βρουν τα θύματα τους.

Τα κεριά σιτρονέλας περιέχουν λάδι λεμονόχορτου, είναι μια απωθητική μυρωδιά για τα κουνούπια και τα κρατά μακριά μας. Έτσι τοποθετήστε το κερί κοντά σας ή στο κέντρο ενός τραπεζιού και μπορεί απαλλαχτείτε σχετικά από το πρόβλημα των κουνουπιών. 

 

Κίτρινα φώτα

 

Χρησιμοποιήστε κίτρινο φωτισμό LED. Γιατί α κουνούπια έλκονται από το φως των παραδοσιακών λαμπτήρων. Όμως τα ζεστά, κίτρινα φώτα του LED τους είναι λιγότερο ελκυστικά.

 

Πως να διώξεις τα κουνούπια με εφαρμογή εντομοκτόνου.

 

Ένας σίγουρος τρόπος για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια στο κήπο, είναι να εφαρμόσετε εντομοκτόνο σε ολόκληρη την αυλή. Αυτό καλό είναι να μη το κάνετε μόνοι σας καθώς δεν διαθέτετε τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασία αλλά να προσλάβετε έναν επαγγελματία ελέγχου παρασίτων. Επιπροσθέτως η εφαρμογή απεντόμωσης για κουνούπια στο κήπο και την αυλή συνήθως κρατάει μακριά τα κουνούπια για 30-40 ημέρες και επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές κάθε καλοκαίρι. 

 

Αντιμετώπιση κουνουπιών με φυσικό τρόπο

 

Ένας τρόπος για να διώξετε και να απωθήσετε τα κουνούπια στο κήπο με φυσικό τρόπο, είτε να φυτέψετε φυτά με αιθέρια έλαια που απωθούν τα κουνούπια. Το λεμονόχορτο, η μέντα, το δεντρολίβανο, ο βασιλικός και η λεβάντα απωθούν τα κουνούπια με φυσικό τρόπο. Επίσης Βασιλικός, δυόσμος, Σκόρδο, Γεράνια, κατιφέδες, Φλησκούνι. Ακόμη η φύτευση αυτών των αρωματικών φυτών κοντά ή γύρω στην αυλή που καθόμαστε μπορεί να μειώσει αρκετά τον πληθυσμό των κουνουπιών. Τέλος μπορείτε επίσης να αναμίξετε αιθέριο έλαια με νερό για να δημιουργήσετε ένα απωθητικό σπρέι για κουνούπια.

 

Έλεγχος με φυσικούς εχθρούς των κουνουπιών.

 

Θεωρητικά μπορείτε να διώξετε τα κουνούπια με το να απελευθερώσετε στην αυλή σας φυσικούς θηρευτές των κουνουπιών. Αυτό βέβαια θα επιφέρει άλλα αποτελέσματα, οπότε μάλλον δεν αφορά τον περισσότερο κόσμο. Φυσικοί θηρευτές όπως πουλιά μπορούν να προσελκυστούν με κάποια ταΐστρα στην άκρη του κήπου, νυχτερίδες και βάτραχοι μπορούν επίσης, ανάλογα με την περιοχή και το κλίμα σας, να αντιμετωπίσουν σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των κουνουπιών. Τέλος αν έχετε σιντριβάνι, μπορείτε να βάλετε χρυσόψαρα που επίσης τρώνε τα κουνούπια.

 

Παγίδες κουνουπιών

 

Μπορείτε να διώξετε τα κουνούπια ή καλύτερα να τα παγιδεύεστε με μια παγίδα κουνουπιών - μπορείτε να παραγγείλετε μια στο διαδίκτυο, να αγοράσετε μια παγίδα κουνουπιών από εμάς ή ακόμα και να φτιάξετε μια δική σας με ζαχαρόνερο και μαγιά.
Συγκεκριμένα οι παγίδες που εμπιστευόμαστε διαθέτουν λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας που τα προσελκύουν και χαρτόνι με ισχυρή κόλλα που τα παγιδεύει. Επίσης για τους εξωτερικούς χώρους υπάρχουν παγίδες ανώτερης ποιότητας που παίρνουν προσελκυστική φερομόνη και ακόμα παίρνει μέχρι και κιτ διοξειδίου του άνθρακα που σε συνδυασμό με έναν καλό ψεκασμό του κήπου, σας γλυτώνει σχεδόν τελείως από τα κουνούπια.

 

Αποκλεισμός

 

Τίποτα όμως δεν δουλεύει σαν τον καλό παραδοσιακό αποκλεισμό. Έτσι μονώστε, κλείστε τρύπες, σκισμές και ρωγμές. Επίσης αν μπορείτε να δείτε από κάπου τον ήλιο να φωτάει να είστε σίγουροι πως μπορεί να περάσει το κουνούπι και άλλα έντομα. Ακόμη βάλτε σίτες σε πόρτες και παράθυρα. Κρατήστε κλειστά τα παντζούρια και αφήστε τα κουνούπια απέξω. 

 

Επαγγελματικές υπηρεσίες απεντόμωσης.

 

Εάν πάλι το πρόβλημα ξεπερνάει τις δυνατότητες σας. Δεν μπορείτε να ψεκάσετε μόνοι σας την αυλή σας ή προτιμάτε το πρόβλημα να το χειριστεί ένας ειδικός, σκεφτείτε να φωνάξετε μια εξειδικευμένη εταιρεία απεντόμωσης όπως η Advance. Εμείς διαθέτουμε εξειδίκευση στους ψεκασμούς για κουνούπια να προσφέρουμε απεντόμωση κουνουπιών με μια πλειάδα τεχνικών και μέσων. Επίσης προσφέρουμε συμβουλές αποτροπής και πρόληψης. Τέλος για περισσότερα σχετικά με τον επαγγελματικό ψεκασμό για κουνούπια τηλεφωνήστε στο τηλ. 211 4106126.