Τσιμπήματα Ψύλλων
Οι ψύλλοι είναι μικρά, παρασιτικά έντομα που τρέφονται με αίμα. Μπορούν να προκαλέσουν φαγούρα, ερεθισμό του δέρματος και, σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλεργικές αντιδράσεις.
Τα τσιμπήματα των ψύλλων είναι συνήθως μικρά, κόκκινα και προκαλούν πολύ έντονη φαγούρα. Μπορεί να έχουμε τσιμπήματα μεν σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, αλλά είναι πιο συνηθισμένο στα πόδια, από τους αστραγάλους μέχρι και τους μηρούς καθώς ο ψύλλος όταν πηδάει μέχρι τους μηρούς μας φτάνει όταν είμαστε όρθιοι.
Τα συμπτώματα των τσιμπημάτων των ψύλλων μπορεί να διαρκέσουν από λίγες ώρες έως αρκετές εβδομάδες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η φαγούρα μπορεί να επιμένει, μπορεί να εμφανιστούν εξανθήματα ή κνίδωση, ακόμα και αλλεργικό σοκ.
Πώς να αναγνωρίσετε τα τσιμπήματα των ψύλλων
Τα τσιμπήματα των ψύλλων είναι συνήθως μικρά, κόκκινα και προκαλούν έντονη φαγούρα. δε τα αντιλαμβανόμαστε αμέσως καθώς ο ψύλλος αφήνει μια ουσία που αναισθητοποιεί αρχικά το σημείο. Τα τσιμπήματα ψύλλου είναι μικρά και σε ακανόνιστη κατανομή.
Εάν νομίζετε ότι έχετε τσιμπηθεί από ψύλλους, μπορείτε να κάνετε τα εξής:
- Ελέγξτε το σώμα σας για μικρά, κόκκινα εξογκώματα.
- Εάν βρείτε τσιμπήματα, προσέξτε αν εμφανίζονται σε ομάδες ή σε ευθείες γραμμές, αν είναι ευθείς γραμμές μπορεί να είναι κοριός.
- Εάν έχετε κατοικίδια ζώα, ελέγξτε τα για σημάδια ψύλλων, όπως κόκκινα εξογκώματα στο δέρμα, ξηρό δέρμα ή απώλεια μαλλιών. Τα ζώα πρέπει να φέρουν πάντα αμπούλα.
Εάν έχετε τσιμπήματα ψύλλων, μπορείτε να κάνετε τα εξής για να ανακουφίσετε τη φαγούρα και τον ερεθισμό του δέρματος:
- Χρησιμοποιήστε μια κρύα κομπρέσα ή ένα παγάκι τοπικά.
Εφαρμόστε roll on αμμωνίας στη περιοχή
- Επισκεφτείτε το φαρμακείο να σας δώσει κάποια καταπραϋντική αλοιφή
- Παρακολουθήστε τον εαυτό σας για αλλεργικό σοκ, αν τα συμπτώματα είναι σοβαρά αν πρήζεστε στο λαιμό αν κοκκινίζετε, αν έχετε βήχα και γενικά αν έχετε συμπτώματα αλλεργία επισκεφτείτε γιατρό για να σας προσφέρει αντισταμινικά.
Πώς να αποτρέψετε τα τσιμπήματα των ψύλλων
- Κρατήστε τα κατοικίδια ζώα σας απαλλαγμένα από ψύλλους με αμπούλες και χάπια. Αποφεύγετε να τα βγάζετε βόλτα σε χόρτα ή να τα φέρνετε σε επαφή με αδέσποτα.
- Να τα ελέγχετε τακτικά για σημάδια από τσιμπήματα ψύλλων.
- Καθαρίστε τακτικά το σπίτι σας για να απομακρύνετε τους ψύλλους και τα αυγά τους. Η ηλεκτρική σκούπα είναι φίλη μας. Μη ξεχνάτε να πετάτε τη σακούλα της σκούπας γιατί οι ψύλλοι μπορούν να ξαναβγούν έξω από το στόμιο της σκούπας.
Εάν υπάρχει προσβολή ψύλλων, απευθυνθείτε σε επαγγελματία. Μη χρησιμοποιείτε ερασιτεχνικά εντομοαπωθητικό γιατί αυτά που υπάρχουν στο εμπόριο δεν είναι αρκετά δυνατά για να θέσουν υπό έλεγχο τη προσβολή ψύλλων. Οι επαγγελματίες έχουν επαγγελματικά φάρμακα για να καταπολεμήσουν τη προσβολή ψύλλων και τη γνώση να σας δώσουν οδηγίες και κατευθύνσεις.
Η προσβολή των ψύλλων θέλει σίγουρα μια δυο επαναλήψεις για να καταπολεμηθεί. Αυτό γιατί όταν γίνει η εφαρμογή έχουν ήδη κάνει αυγά τα οποία μπορεί να τα έχουν αφήσει σε σημείο που δεν πάει το φάρμακο. Αυτά τα αυγά θα σκάσουν σε 15-20 ημέρες. Αν τσιμπήσουν πάλι θα ξαναγεννήσουν οπότε μπαίνουμε σε φαύλο κύκλο. Ακολουθήστε της οδηγίες του υπεύθυνου επιστήμονα γεωπόνου.
Έχετε πρόβλημα με ψύλλους καλέστε άμεσα στο 215 215 1277